Ontruimingsoefeningen

Ontruimingsoefeningen op locatie zijn van belang voor de veiligheid van alle aanwezigen in een gebouw. Het is van groot belang dat medewerkers en bezoekers weten wat te doen in geval van een noodsituatie en hoe zij het gebouw snel en veilig kunnen verlaten.

Tijdens ontruimingsoefeningen worden de procedures en protocollen voor noodsituaties getest en geoefend. Dit biedt de mogelijkheid om eventuele problemen te identificeren en op te lossen voordat er zich een daadwerkelijke noodsituatie voordoet. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een uitgang niet goed zichtbaar is of dat de bewegwijzering niet duidelijk is aangegeven. Ook kunnen tekortkomingen of afwijkingen in het ontruimingsplan worden vastgesteld.

Het is niet alleen belangrijk om ontruimingsoefeningen te houden om de veiligheid te waarborgen, maar het is ook wettelijk verplicht. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun medewerkers en moeten daarom regelmatig ontruimingsoefeningen organiseren. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor scholen, ziekenhuizen, winkelcentra en andere openbare gebouwen.

Ten slotte is het belangrijk om te benadrukken dat ontruimingsoefeningen op locatie niet alleen over het testen van procedures gaan. Het is ook een kans om medewerkers bewust te maken van de risico’s en gevaren van noodsituaties en hoe zij deze kunnen voorkomen. Het kan zelfs levens redden als mensen weten wat ze moeten doen in geval van een noodsituatie.

 

Duur  één dagdeel
Tijdsduur  drie uur
Studiebelasting  Geen
Vooropleiding  Kennis van het ontruimingsplan
Certificaat  Geen
Groepsgrootte  Geen maximum
Korting
Overig Na de oefening stellen wij een rapportage op

 

Inhoud

Bij een onverwachte noodsituatie is het van cruciaal belang dat jouw medewerkers weten hoe zij moeten handelen. Een professionele ontruimingsoefening kan je helpen om te testen of jouw bedrijf of organisatie voldoende voorbereid is op een noodsituatie. Daarom bieden wij ontruimingsoefeningen op maat aan op jouw eigen locatie.

Onze instructeur komt naar jouw locatie en verzorgt een realistische ontruimingsoefening, gebaseerd op de risico’s die relevant zijn voor jouw locatie. Hierbij maken wij gebruik van oefenmaterialen die specifiek zijn afgestemd op jouw werkomgeving. Zo kunnen jouw medewerkers op een effectieve manier getraind worden in het omgaan met noodsituaties en leren zij hoe zij snel en veilig kunnen evacueren.

Tijdens de ontruimingsoefening testen wij niet alleen de reactiesnelheid en alertheid van jouw medewerkers, maar kunnen wij ook direct jouw brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie testen, het is dan wel van belang dat de beheerder Brandmeldcentrale aanwezig is.. Dit doen wij door deze te integreren in de oefening, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw systemen goed functioneren in geval van nood. Wanneer er geen beheerder Brandmeldcentrale aanwezig is kan de oefening plaatsvinden, maar zonder het gebruik van de centrale.

Onze ontruimingsinstructeurs bieden diverse pakketten ontruimingsoefeningen aan, variërend van standaard oefeningen tot complexe scenario’s. Hierdoor kunnen wij je altijd een passende oplossing bieden die aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften. Na afloop van de ontruimingsoefening ontvang je een rapportage waarin de resultaten van de oefening worden beschreven en aanbevelingen worden gedaan om eventuele verbeterpunten aan te pakken. Zo zorgen wij er samen voor dat jouw bedrijf of organisatie goed voorbereid is op een noodsituatie en dat jouw medewerkers weten hoe zij adequaat moeten handelen.

 

Op locatie

Deze training of cursus vindt dus plaats op jouw eigen locatie? Dit zorgt ervoor dat iedereen in jouw organisatie op de hoogte is van de juiste procedures en protocollen. Of het nu gaat om kleine of grote ondernemingen, of vrienden/familiegroepen, wij zijn er voor elke groep.

Onze InCompany trainingen bieden we op elk moment aan: doordeweeks, in het weekend en zelfs ’s avonds, zodat we jou en jouw team kunnen leren hoe je levens kunt redden!

Praktijkgerichte cursus
Erkend certificaat
Maatwerkoplossingen
Persoonlijke aandacht
Veiligheidscirkel
Handelsweg 35 Unit 33-35
1525RG Wormerveer
Bel 075 615 1045
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes