Cursus Preventiemedewerker

Als jij aan de slag wilt als preventiemedewerker namens TOP BHV, ben jij een waardevolle aanwinst voor ieder bedrijf. Samen met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners werk jij aan een gezonde en veilige werkomgeving. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Wist je dat er jaarlijks 230.000 bedrijfsongevallen plaatsvinden? Dit leidt helaas tot het overlijden van 3000 mensen. Het is essentieel dat jouw bedrijf zich inzet voor een veilige werkomgeving en risico’s minimaliseert. Dit kan variëren van het voorkomen van brand tot het optimaliseren van de werkplek. Een goede manier om dit te bereiken is door het uitvoeren van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Hierbij krijg je een goed inzicht in de risico’s binnen jouw bedrijf.

Als preventiemedewerker ben jij de aangewezen persoon om de risico’s bespreekbaar te maken en advies uit te brengen aan het management. Het opstellen van een Plan van Aanpak met de te nemen maatregelen is ook een belangrijk onderdeel van jouw rol. Bij bedrijven tot 25 medewerkers kun je zelf de functie van preventiemedewerker uitoefenen, maar ook de werkgever moet voldoende inhoudelijke kennis hebben om deze rol te vervullen.

Duur 1 dag
Tijdsduur 09:00 tot 16:30
Bewijs van deelname Na succesvolle afrondingen krijg je een bewijs van deelname
Groepsgrootte Maximaal 10 personen

Inhoud

Onze cursus Preventiemedewerker bij TOP BHV biedt jou de benodigde kennis en vaardigheden om deze belangrijke functie uit te oefenen. De cursus duurt één dag, van 09:00 tot 16:30 uur, en er is geen studiebelasting. Een MBO/HBO denkniveau is gewenst, en het hebben van inlevingsvermogen en oog voor de omgeving is een pré.

Tijdens de cursus behandelen we de theoretische achtergrond van de Arbowet, waarop jouw rol als preventiemedewerker is gebaseerd. We brengen de theorie direct in de praktijk en richten ons op de rol en verantwoordelijkheden van een preventiemedewerker. Daarnaast leer je hoe je een werkdocument kunt opstellen.

Na afronding van de cursus ben jij als preventiemedewerker in staat om ondersteuning te bieden bij het opstellen van de RI&E en het plan van aanpak. Je kunt de OR, personeelsvertegenwoordiging of het management adviseren en je bent in staat om het plan van aanpak uit te voeren of te helpen bij de uitvoering.

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang jij het een bewijs van deelname voor Preventiemedewerker. Dit bewijs bevestigt jouw kennis en vaardigheden op het gebied van preventie en veiligheid.

 

Wie mag Preventiemedewerker worden?

Bij bedrijven tot 25 medewerkers mag de werkgever zelf de functie van preventiemedewerker uitoefenen. Boven de 25 medewerkers moet een medewerker worden aangesteld. Let op: ook de werkgever dient over voldoende inhoudelijke kennis te beschikken om de functie van preventiemedewerker uit te kunnen en mogen oefenen.

Vanaf 309,-

Checkmark 1-daagse praktijktraining
Checkmark Van theorie naar praktijk

Liever een training op locatie?

Al voordelig bij 6 personen

Vraag een offerte aan

Zoek Preventiemedewerker in de buurt

Filter Filters

Type
Taal
Provincie Dropdown

Filter Locaties

2024

jul

2024

aug

2024

sep

Zaanstad
Wormerveer
Praktijkgerichte cursus
Erkend certificaat
Maatwerkoplossingen
Persoonlijke aandacht
Veiligheidscirkel
Handelsweg 35 Unit 33-35
1525RG Wormerveer
Bel 075 615 1045
Voor alle vragen over cursussen, aanvragen informatie of offertes